In de categorie ‘Particuliere woning, middelgroot’ heeft de vakjury de prijs toegekend aan Villa Schoorl van Studio Prototype.

Schoorl ligt aan de voet van een van de mooiste duingebieden van het land, een landschap van rust, uitzicht en natuur. Te midden van dit prachtige duinlandschap verrees een donker silhouet, een moderne interpretatie van een woonboerderij. Het ruimtelijk concept van de villa bestaat uit een schakering van volumes, gebaseerd op het traditionele silhouet van een schuur.

De volumes van Villa Schoorl zijn vormgegeven en gepositioneerd naargelang hun functie: een bibliotheek, mediaruimte, atelier en living. De volumes variëren in grootte en vorm. Lichte, donkere, open en besloten woonruimten wisselen elkaar af. De verbinding van de volumes wordt gevormd door een open ruimte, die uitmondt in een grote veranda. Op deze wijze wordt op bijzondere momenten contact met het duinlandschap versterkt.

Studio Prototype heeft met dit bijzondere project ook in ARCHITECTUUR JAARBOEK 2015-2016 gestaan.

opdrachtgever particulier
functie villa
ontwerp Studio PROTOTYPE
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
projectteam Steven Otten, Titus Lammertse, Gijs Suijlichem, Florian Nelemans
vloer Minerals of the World – Cor Hoogeveen
bron: de architect

400

Project size in square meters