Eterno & Duurzaamheid

DUURZAME VLOEREN EN LAGE CO2 UITSTOOT

Duurzaamheid gaat meer dan alleen over koolstof, namelijk het behoud van onze hulpbronnen, het milieu en kwaliteit van leven.

CO2-emissies worden vaak geassocieerd met materialen, fabricage, constructie, bediening en gebruik. De cement- en betonindustrie investeert enorm in het ontwikkelen en mogelijk maken van bouwoplossingen die de CO2-emissies gedurende de hele levensduur verminderen. Eterno Minerals of the World draagt hier actief aan bij.

DUURZAAMHEID EN LEVENSDUUR

De basiscomponenten van beton zijn water, zand, hulpstoffen en cement. Beton is een van de meest veelzijdige bouwmaterialen die de mens kent.

Vergeleken met andere bouwmaterialen is beton verreweg het meest duurzaam, met een levensduur van minimaal 80 jaar. Wat het milieu betreft, is het nuttig om te weten dat een Eterno vloer drie levensfasen kent: te beginnen met de creatie, vervolgens het gebruik in gebouwen en hergebruik door het recyclen van beton.

ETERNO MILIEUVRIENDELIJK

In de meeste gevallen is er tijdens een project al een betonnen ondervloer aanwezig, die kan dienen als ondervloer.

Dat betekent dat het aanbrengen van een Eterno vloer eigenlijk niets meer is dan het verwijderen van een bestaande toplaag. Omdat er geen nieuw materiaal wordt geproduceerd, is er een beperkte CO2-voetafdruk en weinig gebruik van hulpbronnen.

Tijdens een project wordt door Eterno een vloer gestort, waarna deze uitgehard en wordt gepolijst. Het polijstproces creëert een fijn poederstof, wat op zichzelf een 100% hergebruik grondstof voor de betonindustrie is.