Nieuwe Parkeergarage Noordboulevard. Met je auto bijna op het strand!

In theorie is dat waar, want de in- en uitgang voor voetgangers komt direct uit op de boulevard. Maar op drukke dagen is de bereikbaarheid een probleem, omdat eerst moet worden doorgereden bijna tot aan het Zwarte Pad. De garage is een concurrent voor de grote parking aan de Zwolsestraat van BKS Parking.

Het nieuwe winkel- en horecacomplex op de Noordboulevard is nog in aanbouw, maar de zevenhonderd plaatsen tellende parkeergarage eronder is al open.

De ingang van de zaterdag geopende garage op de Noordboulevard ligt bij de kleine rotonde tegenover het Carlton Beach Hotel. Volgens exploitant Interparking Nederland ‘wordt een bezoek aan Scheveningen nóg aantrekkelijker’.

Het gaat om de parkeergarage aan de Noordboulevard op Scheveningen, naast het Carlton Hotel. Die heeft drie lagen en biedt plaats aan ongeveer 700 auto’s. Zaterdag werd de parkeergarage geopend. Die moet de parkeerdrukte waar Scheveningen vaak mee kampt tijdens mooie dagen wat verlichten. Tot nu toe was het voor veel badgasten een heel gedoe om een plekje in de buurt van het strand te vinden.

De langgerekte garage – drie lagen, weinig kolommen – lijkt op de garage Museumkwartier (Tournooiveld) in de binnenstad. De gecombineerde toegang en uitgang aan de boulevard is aangekleed met lichtkronen en een terrazzovloer met vissen en andere verwijzingen naar de zee.

Boven de garage is in opdracht van de firma Hommerson een groot complex met ruimte voor winkels en horeca in aanbouw. De Rotterdamse architect Wim de Bruijn koos voor een stijl die enigszins verwijst naar de jugendstil van het verdwenen Palace Hotel.

“Mooie Terrazzovloer in Entréhal”

De parkeergarage aan de Noordboulevard maakt deel uit van de herinrichting van de boulevard. Die is nu langer en breder en heeft een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan op de kustlijn die door duinenrijen aan de noordkant van Scheveningen gevormd wordt.

Bron: Omroepwest.nl