Eterno Forto – Renovatie Tunneldek Twence – Hengelo

In opdracht van Twence en Koopmans Bouwservice b.v. heeft Eterno het tunneldek van een verwerkingshal voor Twence gerenoveerd.

Twence heeft belangrijke duurzaamheidambities door grondstoffen en energie uit afval, biomassa en zon te winnen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met gemeenten, bedrijfsleven en partners. Samen verduurzamen zij de regio!

Eterno mocht aan de ambities van Twence bijdragen door het tunneldek van een productiehal te renoveren. Het bestaande dek vertoonde achteruitgang en slijtage. Hierdoor was er lekkage ontstaan wat het afvalverwerkingsproces hinderde.  Een Eterno Forto toplaag is aangebracht waarmee het dek op de volgende punten is verbeterd:

  • verbetering van het draagvermogen
  • conditioneren/conserveren van de bestaande ondergrond
  • verminderen van water naar de onderliggende tunnels

Door samenwerking met Rowij Bouwchemie (stellen hoeklijnen) Bekeart (staalvezels) en Betoncentrale Twenthe (levering beton) is het project tijdig afgerond.

Eterno Forto vloeren worden toegepast in ruimtes bedoeld voor industrieel gebruik. Naast wapening kan in overleg staalvezel wordt toegepast om het hoogste sterkteniveau te bereiken. De unieke samenstelling van de beton resulteert in een sterk en verdicht eindresultaat.

Ook voor industriële vloeren kunt u contact met ons opnemen!