Onderdoorgang spoorweg – Tricht (NL)

De laatste van drie onderdoorgangen in Tricht, de Nieuwsteeg, is op 1 maart opengesteld. Een belangrijke mijlpaal in het meerjarige programma om tussen Amsterdam en Eindhoven meer treinen te laten rijden. Met de opening van deze derde en laatste onderdoorgang komt ook het einde in zicht van een lange en intensieve samenwerking binnen de Lingense Alliantie (ProRail, Mobilis en Dura Vermeer).

Om 10 uur in de ochtend werd de verbinding tussen het oosten en westen van Tricht weer in ere hersteld met de opening van de onderdoorgang bij de Nieuwsteeg. De onderdoorgang vervangt de laatste overweg in het dorp Tricht, die afgelopen zomer is gesaneerd. De overweg die er tot en met 1 augustus 2021 lag, werd druk bereden door vrachtwagens die bij de nabijgelegen bedrijven moesten zijn. Maar de smalle straten waren eigenlijk niet geschikt voor doorgaand vrachtverkeer. Door de aanleg van De Hooglandscheweg, een nieuwe randweg, kan het (vracht)verkeer volledig rondom het dorp worden afgewikkeld.

Grote scope
Met de ingebruikname van de onderdoorgang Nieuwsteeg is een belangrijk deel van project Spooromgeving Geldermalsen zo goed als af en is de spoorinfrastructuur klaar voor de toekomst.

Bron: Website Dura Vermeer

Klant: Prorail
Locatie: Tricht
Aannemer: Dura Vermeer