Volkshotel – Amsterdam (NL)

Vijf jaar lang de grootste broedplaats van Nederland
Sinds 2007 is het gebouw in gebruik geweest door kunstenaars en creatieve ondernemers die er een (goed betaalbaar) atelier of studio huren van Stichting Urban Resort. Veel Amsterdammers kennen het gebouw daarnaast van restaurant/club Canvas op de 7e.
Vanaf juni 2014 worden de broedplaats en Canvas aangevuld met een hotel met 172 kamers, een grand café, een winkel en flexwerkplekken voor freelancers op de begane grond. In de kelder verandert de tijdelijke Club Doka in een cocktailbar met bijzondere programmering. Canvas wordt totaal vernieuwd en krijgt een 360 graden uitzicht over Amsterdam, twee dakterrassen en een mini spa met hottubs op het dak.
De kruisbestuiving tussen de verschillende functies en samenwerking met de ondernemers van Stichting Urban Resort (de broedplaats) en restaurant/club Canvas maakt het Volkshotel tot veel meer dan een hotel alleen.
Het volk maakt het Volkshotel
Het nieuwe hotel moet een reurige, nieuwe plek worden waar verschillende mensen elkaar ontmoeten; toeristen, Amsterdammers, broedplaatsondernemers, freelancers en personeel; dandy’s, nymfomanen, notoire zuipschuiten, hasj rokers, bromberen, zevenziekers en ras optimisten… het volk maakt het Volkshotel.
overgenomen van de website Volkshotel.

Klant: Volkshotel
Locatie: Amsterdam
Architect: VKG v.o.f.
Aannemer: KBK Bouwgroep